Versenyfelhívás

A HTTP Alapítvány és szakmai partnerei útjára indítják a válogatóversenyt, melynek során kiderül, hogy kik képviselhetik Magyarországot az EuroSkills 2018 Budapest versenyen a vállalati rendszerüzemeltető kategóriában. A korábbi években a válogató versenyen csapatok vetélkedtek, de ezúttal egyéni megmérettetésre hívunk benneteket. A legjobbak közül fogjuk kiválasztani azt a két fiatal informatikust, akik megmérkőznek majd Európa többi csapatával.

A mostani verseny más szempontból is különleges és rendhagyó lesz. Ezúttal elsősorban nem a már megszerzett szakmai tudásotokra leszünk kíváncsiak, hanem sokkal inkább arra, hogy mennyire vagytok képesek gyorsan megtanulni és sikerrel alkalmazni az új ismereteket, valamint arra, hogy mennyire vagytok szorgalmasak és kitartóak.

A szakmai területek továbbra sem változtak, így Cisco hálózati, valamint Windows és Linux szerverkörnyezettekkel kapcsolatos ismereteket kell a gyakorlatban alkalmazni. Mindezt azonban az eddigiekhez képest más módon fogjuk mérni. A feladatok egyszerűbbek lesznek, kevesebb előzetesen megszerzett tudást várnak el, viszont erőteljesebben építenek azokra a verseny előtt és alatt kiadott anyagokra, melyekből egy-egy részterületre fel lehet majd készülni.

 • A verseny háromfordulós lesz:
  • Az első fordulóra 2017. február 16-án, csütörtökön kerül sor. Ez a rész kizárólag online módon, tesztek és szimulációs feladatok formájában zajlik.
  • A második forduló tervezett időpontja 2017. március 18. Erre az online forduló legjobb 12 versenyzője kap meghívást. Az egynapos megmérettetésen már valós és szimulált eszközökön, valamint virtuális szervereken kell feladatokat megoldani.
  • A döntőre április 24. és 26. között kerül sor, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Szakma Sztár rendezvényének keretében. Erre már csak a legjobb 6 versenyző kap meghívást. A záró fordulóban a nemzetközi versenyhez hasonló környezetben, valós eszközökön kell egy összetett feladatot megoldani. A döntősökre nagy értékű nyeremények is várnak.
 • A döntősök közül négy versenyző kap meghívást egy hat hónapos felkészítésre. Ennek során otthoni készülés és néhány egynapos helyszíni tréningre kerül sor. Az EuroSkills csapat két tagjának végső kiválasztása ennek a szakasznak a végén történik meg.
 • A kiválasztott két versenyző a verseny előtti 6 hónapot intenzív felkészítéssel tölti majd. Mindez azt jelenti, hogy a megélhetésüket is biztosító ösztöndíjas juttatás mellett a csapat tagjai teljes munkaidőben és folyamatosan készülnek a versenyre.
 • A nevezés feltételei:
  • A versenyre azok a fiatalok nevezhetnek, akik 1993. január 1-jén vagy az után születtek.
  • Iskolai végzettséggel kapcsolatos elvárás nincs, de az eredményes szerepléshez a fent részletezett három témakörből legalább kettőben alapszintű jártasság szükséges.
 •  Meghosszabbított jelentkezési határidő: 2017. február 5..

Várunk Téged is! Legyél Te Európa legjobbja!

Tovább a jelentkezéshez

További hasznos információkat találhatsz a Gyakran Ismételt Kérdések között.

 

Kapcsolat

HTTP Alapítvány
1123 Budapest
Csörsz utca 45.

E-mail: es2018@netskills.hu
Telefon: 1-225-4600

 

A WorldSkills és EuroSkills
versenyek hivatalos szakmai
szponzora a
Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
megbízásából a

 

Copyright © 2017, HTTP Alapítvány