ICT Specialists

Skills IT konzorcium és szakmai partnerei útjára indítják a válogatóversenyt, melynek során kiderül, hogy ki képviselhetik Magyarországot a EuroSkills 2020 Graz versenyen a informatikai rendszerüzemeltető kategóriában. Bár a nemzetközi versenyen csapatok vetélkedtek, de ezúttal egyéni megmérettetésre hívunk benneteket. A legjobbak közül fogjuk kiválasztani azt a két fiatal informatikust, akik megmérkőznek majd Európa többi csapatával.

Ezúttal is elsősorban nem a már megszerzett szakmai tudásotokra leszünk kíváncsiak, hanem sokkal inkább arra, hogy mennyire vagytok képesek gyorsan megtanulni és sikerrel alkalmazni az új ismereteket, valamint arra, hogy mennyire vagytok szorgalmasak és kitartóak.

A szakmai területek továbbra sem változtak, így Cisco hálózati, valamint Windows és Linux szerverkörnyezettekkel kapcsolatos ismereteket kell a gyakorlatban alkalmazni. A feladatok egyszerűbbek lesznek, kevesebb előzetesen megszerzett tudást várnak el, viszont erőteljesebben építenek azokra a verseny előtt és alatt kiadott anyagokra, melyekből egy-egy részterületre fel lehet majd készülni.

 • A verseny háromfordulós lesz:
  • Az első fordulóra 2019. január 17-én (FIGYELEM időpontváltozás!) 2019. január 24-én, csütörtökön kerül sor. Ez a rész kizárólag online módon, tesztek és szimulációs feladatok formájában zajlik.
  • második forduló tervezett időpontja 2019. február 9. Erre az online forduló legjobb 10 versenyzője kap meghívást. Az egynapos megmérettetésen szakmai feladatok megoldásával a versenyzők tudását és egy beszélgetés keretében rátermettségüket tesszük próbára.
  • döntőre március 12. és 14. között kerül sor, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Szakma Sztár rendezvényének keretében. Erre már csak a legjobb 8 versenyző kap meghívást. A záró fordulóban a nemzetközi versenyhez hasonló környezetben, valós eszközökön kell egy összetett feladatot megoldani. A döntősökre nagy értékű nyeremények is várnak.
 • A döntősök közül négy versenyző kap meghívást egy hat hónapos felkészítésre. Ennek során otthoni készülés és néhány egynapos helyszíni tréningre kerül sor. Az EuroSkills csapat két tagjának végső kiválasztása ennek a szakasznak a végén történik meg.
 • A kiválasztott csapat a verseny előtti hozzávetőlegesen 6 hónapot intenzív felkészítéssel tölti majd. Mindez azt jelenti, hogy a megélhetésüket is biztosító ösztöndíjas juttatás mellett a csapat tagjai teljes munkaidőben és folyamatosan készülnek a versenyre.
 • A nevezés feltételei:
  • A versenyre azok a fiatalok nevezhetnek, akik 1995. január 1-jén vagy az után születtek.
  • Iskolai végzettséggel kapcsolatos elvárás nincs, de az eredményes szerepléshez a fent részletezett három témakörben alapszintű jártasság szükséges.
 • Jelentkezési határidő: 2019. január 21.

Várunk Téged is! Legyél Te Nemzetünk, sőt akár a Európa Legjobbja!

 

   

 

Kapcsolat

HTTP Alapítvány
1123 Budapest
Csörsz utca 45.

E-mail:es2020@netskills.hu
Telefon: 1-225-4600

 

A WorldSkills és EuroSkills
versenyek hivatalos szakmai
szponzora a
Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
megbízásából a

 

Copyright © 2019, HTTP Alapítvány