Skills Junior 2019 - Linux felkészülési anyagok

A Cisco Hálózati Akadémia (rövidebb nevén NetAcad) az NDG együttműködésével létrehozott egy gyakorlatorientált Linux kurzust azok számára, akik most ismerkednek a nyílt forráskódú világgal. A Linux Unhatched tanfolyam tananyaga pár óra alatt elsajátítható Linux alapokat tartalmaz. Az oktatási felület sajátossága, hogy az írott anyag mellett tartalmaz beépítetten egy dedikált virtuális Linux szervert, melyben azonnal kipróbálhatók a leírt parancsok, eljárások. Mindehhez csak internet kapcsolatra és egy böngésző programra van szükség.

 

Amellett, hogy a Linux Unhatched témaköreinek áttekintése során megismerkedhetünk a Linux alapú rendszerek alapjaival, teljes egészében lefedi a Skills Junior verseny Linux feladatainak megoldásához szükséges tudásanyagot. Annál is inkább, mert a verseny során a tananyagba beépített Linux szerveren kell majd a versenyzőknek parancsokat kiadniuk és azok kimenete alapján válaszolni a feltett kérdésekre.

 

A tananyaghoz való hozzáféréshez a következő linken keresztül egy Netacad kurzusba kell beiratkozni: https://www.netacad.com/campaign/471334 

 

A linkre való kattintás után, jobb oldalon a 'Sign Up Now' résznél meg kell adnod kereszt- és vezetéknevedet, e-mail címedet, az ellenőrző kódot, majd az 'Enroll Now' gombra kattintva visszajelzést kapsz az oldalon és e-mailben is a sikeres beiratkozásról. Ha rendelkezel már Netacad azonosítóval, akkor a profilodban szereplő e-mail címet és nevet add meg. Ebben az esetben azonnali hozzáférést kapsz a kurzushoz.

 

Ha eddig még nem voltál regisztrált hallgatója a Cisco Hálózati Akadémiának, akkor a rendszer új azonosítót hoz létre számodra. Ehhez először a kapott emailben található link segítségével igazolnod kell az e-mail címed valódiságát, majd néhány alapadatot kell megadnod (ország, születési dátum stb.), végül el kell fogadnod a rendszer használatának szabályait. Ezután már te is elkezdheted böngészni a kurzust.

 

Később a netacad.com oldalon bejelentkezve a 'Skills Junior Linux Unhatched 2017' kurzusnév alatt találod meg a tananyagot.

 

Mivel a Skills Junior verseny kérdéseinek megoldásához a tananyagba beépített virtuális Linux szervert kell majd használni, a verseny Linux feladatainak teljesítéséhez a kurzusba való beiratkozás elengedhetetlen!

 

Kapcsolat

HTTP Alapítvány
1123 Budapest
Csörsz utca 45.

E-mail:es2020@netskills.hu
Telefon: 1-225-4600

 

A WorldSkills és EuroSkills
versenyek hivatalos szakmai
szponzora a
Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
megbízásából a

 

Copyright © 2019, HTTP Alapítvány