WorldSkills 2019 válogatóverseny

Szabó Gábor 2011-es londoni 7. helyezése és Csőke János 2015-ös lipcsei kiválósági érdemérme után 2015-ben Csongrádi Dávid a brazíliai São Paulo-ban rendezett WorldSkills versenyről egy fantasztikus ezüstéremmel tért haza az IT Network Systems Administration kategóriában. Szép sikernek örülhettünk 2017-ben az Abu Dhabi világversenyen is, ahol Varga Ákos már Európa-bajnokként állt rajthoz és a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Bihary Gergő első magyarként indult el a Web Design and Development kategóriában és egyből kiválósági érdeméremmel tért haza.

De máris küszöbön a következő megmérettetés. 2019. augusztus 29. és szeptember 3. között 50 versenyszámban, 72 ország több mint 1000 fiatal szakembere méri össze tudását az oroszországi Kazanban, hogy eldöntsék ki a legjobb ápoló, villanyszerelő, vagy informatikus. Eljött az ideje a hazai válogatóversenynek, amelynek a tétje nem kisebb, minthogy ki fogja hazánkat 2019-ben képviselni a kazani világversenyen. Ki lesz az, aki megpróbálhatja Dávid és Ákos nagyszerű eredményét is túlszárnyalni, és megküzdhet a világbajnoki címért. Az IT Network Systems Administration (informatikai rendszerüzemeltető) és a Web Design and Development (webfejlesztő) versenyszám hazai gazdája, a HTTP Alapítvány együttműködésben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával várja azoknak a fiatal szakembereknek, főiskolai és egyetemi hallgatóknak, szakgimnáziumi tanulóknak a jelentkezését, akik szívesen megméretnék tudásukat a „szakmák olimpiájának” is nevezett világbajnokságon 2019-ben.
 
Az előző évhez hasonlóan a WorldSkills versennyel párhuzamosan tapasztalatszerzési célból idén is meghirdetjük a szakgimnáziumokban tanuló 11. és 12. évfolyamos tanulók számára a Skills Junior 2018 versenyt.

 

 

Kapcsolat

HTTP Alapítvány
1123 Budapest
Csörsz utca 45.

E-mail: ws2019@netskills.hu
Telefon: 1-225-4600

 

A WorldSkills és EuroSkills
versenyek hivatalos szakmai
szponzora a
Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
megbízásából a

 

Copyright © 2018, HTTP Alapítvány