IT Network Systems Administration

HTTP Alapítvány és szakmai partnerei útjára indítják a válogatóversenyt, melynek során kiderül, hogy ki képviselhetik Magyarországot a WorldSkills 2019 Kazan versenyen a informatikai rendszerüzemeltető kategóriában.

Ezúttal is elsősorban nem a már megszerzett szakmai tudásotokra leszünk kíváncsiak, hanem sokkal inkább arra, hogy mennyire vagytok képesek gyorsan megtanulni és sikerrel alkalmazni az új ismereteket, valamint arra, hogy mennyire vagytok szorgalmasak és kitartóak.

A szakmai területek továbbra sem változtak, így Cisco hálózati, valamint Windows és Linux szerverkörnyezettekkel kapcsolatos ismereteket kell a gyakorlatban alkalmazni. A feladatok egyszerűbbek lesznek, kevesebb előzetesen megszerzett tudást várnak el, viszont erőteljesebben építenek azokra a verseny előtt és alatt kiadott anyagokra, melyekből egy-egy részterületre fel lehet majd készülni.

 • A verseny háromfordulós lesz:
  • Az első fordulóra 2018. február 1-jén, csütörtökön kerül sor. Ez a rész kizárólag online módon, tesztek és szimulációs feladatok formájában zajlik.
  • második forduló tervezett időpontja 2018. március 3. Erre az online forduló legjobb 12 versenyzője kap meghívást. Az egynapos megmérettetésen már valós és szimulált eszközökön, valamint virtuális szervereken kell feladatokat megoldani.
  • döntőre április 23. és 25. között kerül sor, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Szakma Sztár rendezvényének keretében. Erre már csak a legjobb 6 versenyző kap meghívást. A záró fordulóban a nemzetközi versenyhez hasonló környezetben, valós eszközökön kell egy összetett feladatot megoldani. A döntősökre nagy értékű nyeremények is várnak.
 • A döntősök közül két versenyző kap meghívást egy hat hónapos felkészítésre. Ennek során otthoni készülés és néhány egynapos helyszíni tréningre kerül sor. A WorldSkills versenyző végső kiválasztása ennek a szakasznak a végén történik meg.
 • A kiválasztott versenyző a verseny előtti 6 hónapot intenzív felkészítéssel tölti majd. Mindez azt jelenti, hogy a megélhetésüket is biztosító ösztöndíjas juttatás mellett a csapat tagjai teljes munkaidőben és folyamatosan készülnek a versenyre.
 • A nevezés feltételei:
  • A versenyre azok a fiatalok nevezhetnek, akik 1997. január 1-jén vagy az után születtek.
  • Iskolai végzettséggel kapcsolatos elvárás nincs, de az eredményes szerepléshez a fent részletezett három témakörben alapszintű jártasság szükséges.
 •  Meghosszabbított jelentkezési határidő: 2018. január 28.

Várunk Téged is! Legyél Te Nemzetünk, sőt akár a Világ Legjobbja!

 

Kapcsolat

HTTP Alapítvány
1123 Budapest
Csörsz utca 45.

E-mail: ws2019@netskills.hu
Telefon: 1-225-4600

 

A WorldSkills és EuroSkills
versenyek hivatalos szakmai
szponzora a
Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
megbízásából a

 

Copyright © 2018, HTTP Alapítvány